Tänder ett ljus – Suicidpreventiva dagen #blogg101

2015-09-10 18.30.25Idag är det den Suicidpreventiva dagen och då tänker jag på hur nära jag var själv att ända mitt liv dagen före julafton förra året. Jag har redan skrivit om det på Medium: ”Jag stod där på kanten och övervägde att avsluta allt

Jag är glad idag att jag inte gjorde det, för som jag ser det är livet alltid bättre än alternativet och jag är helt övertygad om att det hade funnits utvägar för alla dom andra 1524 under förra året (2014) som valde denna utväg och lämnade många frågor efter sig för de anhöriga. Och även om det finns en nollvision här i Sverige så har vi en lång väg kvar för att kunna hjälpa och stötta. Det finns så klart många bra initiativ som t.ex. Suicide Zero vilken är en organisation som jag stöttar helhjärtat, och jag hoppas att du kommer att göra det också.  Vi måste bli bättre på att prata med varandra och speciellt om den här frågan som är svår för många att ta i.

Om du eller någon i din närheten har tankar på självmord ring i akuta lägen 112 och i andra fall ta kontakt med Självmordsguiden020–22 00 60

Bild: Egen