Hälsan framför allt #MyHealthjourney #blogg101

Me out runningUtan tvekan är de val man gör i livet avgörande för ens välmående. För egen del önskar jag att jag hade förstått tidigare i livet hur viktigt rörelsen var för hälsan. Men kanske var jag inte beredd då, kanske lyssnade jag inte på min kropp som skrek ’hjälp, vad gör du nu?’

Min önskan är att jag kanske kan inspirera någon att ta steget mot ett hälsosammare liv, och börja med att röra på sig. Och kanske äta mer anpassat till den rörelsen så att man inte ökar i vikt utan går ned. För, för mig var det viktigt at hitta en lösning som var både anpassad till mitt humör/person och till det som jag anser är det viktigaste att tänka på: Hållbar utveckling av både kropp och själ. För mig var det först promenader och boxning, att minska på sockret och att äta lagom mycket. Sockret har jag dragit ner på rejält, och faktum är att min mage tycker också att det är bra. När jag, de få gånger jag gör det, äter sött så får jag nästan alltid en krånglande mage dagen eller två dagar efter jag ätit sött. Min IBS slår till med full kraft, och det är ingen skön känsla.

Så, mina vänner:

* Hitta ett sätt att träna på som DU känner fungerar för dig

* Sätt up LAGOM stora mål

* Förändra beteenden hos dig själv, lär dig handskas med ditt ätande (läs socker)

* Belöna dig själv när du passerar milstolpar!